Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

" ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΨΥΧΙΚΟ 74-81 "

Η ήττα μπορεί να πίκρανε τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά όλοι στο τέλος είχαν το κεφάλι ψηλά και αναγνώρισαν την προσπάθεια των παικτών της  να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη. Μπορεί να μην κατάφερε ο Έσπερος να νικήσει την πολύ καλή ομάδα του Ψυχικού αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και έδειξε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες να κάνει ζημιές στο πρωτάθλημα. Το ανησυχητικό είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Έσπερος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα του κάτι που έχει αρχίσει και προβληματίζει τους ανθρώπους του συλλόγου. Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα που έχει βγει και συμφωνούν όλοι είναι ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπυ και θα κρίνονται στις λεπτομέρειες.
 
Έσπερος Λαμίας - Ψυχικό 74-81
Διαιτητές:
Καλούτσας - Παργιανόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 41-37, 56-58, 74-81.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Γ. Σοφογιάννης): Φούντας 7, Μαγιντόμπε 10, Αποσκίτης 12 (1), Γκρινιάρης, Σοφογιάννης Μ. 20 (2), Μπέλλης 10, Καζάκος 8 (2), Γιαννουζάκος 7 (1).
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Μπάρμπας 11 (2), Κορακίτης, Ψαθάς 12 (1), Δορκοφίκης 10 (2), Κεφαλάς 22 (1 τριπ., 10 ασ.), Ντάσης, Μιχόπουλος 14 (1), Γκίκας, Κορίζης 12.


ΥΓ: Θα το λέμε κάθε αγωνιστική. Ευχαριστούμε τον κόσμο της πόλης μας που βρέθηκε και σήμερα στο Χαλκιοπούλειο και περιμένουμε ακόμη περισσότερο στις επόμενες αγωνιστικές ώστε να κάνουμε το κλειστό της πόλης μας μια πραγματική έδρα φόβητρο για όλους τους αντιπάλους.











Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

" ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΨΥΧΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ "

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι δίνει η ομάδα μας την Κυριακή 27/11 και ώρα 17:00 στο Χαλκιοπούλειο. Αντίπαλος η ομάδα του Ψυχικού που είναι από τα μεγάλα φαβορί της κατηγορίας. Μοναδικός στόχος η νίκη και μόνο η νίκη. Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά με πάθος, συγκέντρωση και την αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίχτες μας στην Λειβαδιά όλα είναι ανοιχτά και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Η διοίκηση του συλλόγου καλεί τον Λαμιώτη φίλαθλο να έρθει στο κλειστό της πόλης μας και να βοηθήσει τον Έσπερο σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι. "Να είστε όλοι εκεί".

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

" ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΛΙΒΑΔΕΙΑ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 53-62 "

Τι είναι ομάδα;


"Ομάδα θεωρείται μια συγκέντρωση ανθρώπων με ξεκάθαρο και κοινό σκοπό. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την τυπική ομάδα από τη μάζα (γιατί και μια συγκέντρωση για διαδήλωση έχει ξεκάθαρο και κοινό σκοπό), είναι η κοινή ευθύνη κι η ισχυρή αλληλεξάρτηση κι αλληλεπίδραση, χαρακτηριστικά που λείπουν από την απλή συγκέντρωση ανθρώπων (άτυπη ομάδα) (Cohen & Bailey, 1997: O’Connor, 2006). Τα μέλη μιας ομάδας θεωρούν τους εαυτούς τους ως μια ξεχωριστή οντότητα, με διακεκριμένα όρια κι ιδιότητες από τις άλλες ομάδες, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το ομαδικό συμφέρον παρά το ατομικό, ενώ οι ατομικοί στόχοι ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον ομαδικό (Cohen & Bailey, 1997: O’Connor, 2006).
Το άτομο έχει ανάγκη να εντάσσεται σε μια ομάδα και να ταυτίζεται με αυτήν, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του, να αισθάνεται ασφάλεια, δύναμη, κοινωνικό κύρος κι αυτοεκτίμηση, να επικοινωνεί με άλλα άτομα με τις ίδιες πεποιθήσεις, να ξεχωρίζει από το πλήθος και να αποκτά γνώσεις και πληροφορίες (Tarricone & Luca, 2002). Σε αντάλλαγμα το κάθε μέλος προσφέρει στην ομάδα εργασία, γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και συμπεριφορές στήριξης κι ενίσχυσης της ομαδικής συνοχής (Barry & Stewart, 1997).
Τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια ομάδα είναι η συνοχή, η δομή κι η ιεραρχία, η κοινή ταυτότητα και το μέγεθός της (Κάντας, 1995), ενώ οι βασικοί τύποι ομάδας που συναντάμε είναι (Cohen και Bailey, 1997, σελ. 242-3):
-          Ομάδες Εργασίας: μόνιμες ομάδες (π.χ. ομάδα παραγωγής) είτε αυτοδιοικούμενες είτε υπό επίβλεψη.
-          Παράλληλες Ομάδες: τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικά τμήματα και συστήνονται για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της απόδοσης.
-          Ομάδες Έργου: συστήνονται από μέλη διαφορετικών τμημάτων για ένα μόνο συγκεκριμένο έργο και διαλύονται μετά την ολοκλήρωσή του.
-          Διοικητικές Ομάδες: υπεύθυνες για τη συνολική απόδοση μιας επιχείρησης.

Τέλος, τα στάδια που ακολουθεί συνήθως η πορεία μιας ομάδας είναι (Schermerhorn et al., 2003):
-          Διαμόρφωση: γνωρίζονται τα μέλη μεταξύ τους και γίνεται η τελική επιλογή.
-          Σύγκρουση: εμφανίζονται οι διαφορές των μελών, καθώς και τα διαφορετικά κίνητρα και στόχοι, ενώ δημιουργείται κι η τυπική ιεραρχία.
-          Κανόνες: δημιουργία κανόνων λειτουργίας και διανομή ρόλων.
-          Επίδοση: η ομάδα αφοσιώνεται στο στόχο της κι ευδοκιμεί.
-          Διάλυση: όταν αποτυγχάνουν στο σκοπό τους ή όταν έχουν συγκροτηθεί για συγκεκριμένο έργο και χρόνο."
  Τα πράγματα πραγματικά είναι απλά. Ο Έσπερος σήμερα ήταν ομάδα με Ο κεφαλαίο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να πάρει μια τεράστια νίκη στην έδρα της Λιβαδειάς. Τώρα δουλειά και κάθε παιχνίδι τελικός. Αν όλοι είναι όπως ήταν σήμερα, μια γροθιά, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα. 
Διαιτητές: Τσάλας - Σπυρόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 16-10, 27-28, 43-43, 53-62.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Ζητουνιάτης): Ταμπίτσικας 2, Αθανασόπουλος 6, Φωτίου 14 (2), Κατσαρός 6, Δελέγκος 4, Κουλουριώτης 6, Τζέμης 1, Λιάντζας 1, Δημητριάδης 13 (1).
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Γ. Σοφογιάννης): Καργιώτης, Μαγιντόμπε 12 (1), Αποσκίτης 10 (2), Γκρινιάρης 2, Σοφογιάννης Μ. 17 (2), Μπέλλης, Καζάκος 5 (1), Γιαννουζάκος 16 (1), Φούντας, Σπυρόπουλος. 

ΥΓ 1: Η ομάδα έδωσε απαντήσεις σήμερα και ο νοών νοείτο!!

ΥΓ 2: Όσον αφορά το θέμα Χρήστου μόνο εικασίες δεν θα κάνουμε και θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

" ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΣΠΕΡΟΣΛΑΜΙΑΣ - ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 70-78 "

Ευχαριστούμε τον κόσμο της πόλης μας που βρέθηκε στο Χαλκιοπούλειο σήμερα και μας στηρίζει στην προσπάθεια που κάνουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Η ομάδα θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και σε κάθε αγώνα θα παλεύει για την νίκη.
Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος - Σταθόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 13-19, 13-25, 27-23.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Γ. Σοφογιάννης): Καργιώτης, Χρήστου 8, Μαγιντόμπε 16, Αποσκίτης 7 (1), Γκρινιάρης 5 (1), Σοφογιάννης Μ. 6, Μπέλλης 2, Καζάκος 7 (1), Γιαννουζάκος 19 (3), Φούντας.
ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Χατζής): Κακαβάς 17 (1), Γιαννάκης, Γαπκιάδης 3 (1), Κοντογιάννης 11 (1), Κυπριτζόγλου 10 (1), Γιαουρτόγλου 19 (3), Τάσιος 6, Ευαγγελίτσης 10, Τσέκενης, Γιατράκος 2.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

" ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "

Πίστη για τη νίκη, απέναντι στην Νίκη Αμαρουσίου, έχει η ομάδα μας που έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της για το παιχνίδι αυτό. Όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι παιχνίδι δίχως αύριο μετά την ήττα από τον Πορφύρα ώστε ο Έσπερος να είναι μέσα στους στόχους του. Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιάννη Σοφογιάννη ο τραυματισμός του Κώστα Χρήστου από το προηγούμενό παιχνίδι. Αγώνας δρόμου θα γίνει ώστε να προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής.
Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών γι αυτό και όλοι στην ομάδα κάνουν κάλεσμα στο κόσμο της Λαμίας να βρεθούν και να στηρίξουν την ομάδα της πόλης σε αυτό τον δύσκολο αγώνα.